Hippolyt, a lakáj

Csíkszereda - Csíki Játékszín, 2016. március 13., vasárnap 19:00
Kategóriák: színház;

A Schneider család és új lakájuk,  Hippolyt története az 1931-ben készült második magyar hangosfilmnek köszönhetően széleskörben ismertté vált. 

A Schneider család és új lakájuk,  Hippolyt története az 1931-ben készült második magyar hangosfilmnek köszönhetően széleskörben ismertté vált. Schneider Mátyás újgazdag vállalkozó felesége úgy dönt, lakájt szerződtet, mégpedig olyat, aki csupa előkelő helyen szolgált korábban és mindenkinél jobban ismeri a nagypolgári stílust és életvitelt. Az urizálásban élen járni akaró asszony lányának is kinézett egy jó partit, Terkát Makácshoz szeretné hozzáadni. A lány viszont egyre szerelmesebb egy Nagy András nevű fiatalemberbe, aki tehetősségét és társadalmi státuszát a mamával ellentétben az egyszerű ember álcája mögé kívánja rejteni.

A Schneider „családfőt” Márdirosz Ágnes, férjét Fülöp Zoltán, lányukat Bokor Andrea alakítja. Hippolyt szerepében Veress Albertet, további szerepekben Puskás Lászlót, Lőrincz András Ernőt, Bilibók Attilát, Zsigmond Éva Beátát, Czikó Juliánnát és Kosztándi Zsoltot láthatja a közönség. A zenekarban Ráduj Gábor, Boldizsár Szabolcs, Balázs Péter, Hompoth Arthur-Norbert, Gábor Szabolcs muzsikál. Az előadás zenei vezetője Bene Zoltán, koreográfusai Bóbis László és Zaiba Anikó. A jelmezeket Török Réka tervezte, vele karöltve a díszletet tervezte és az előadást rendezte: Csiki Zsolt.

Helyfoglalás a 0266-314472-es vagy a 0751-039026-os   telefonszámokon lehetséges.