Tisztelt ház

Csíkszereda - Csíki Játékszín, 2017. január 10., kedd 17:00
Kategóriák: színház;

A Csíki Játékszín január 10-én, kedden 17 órától a Csongor és Tünde bérletes nézőinek játssza a Tisztelt Ház című zenés vígjátékot. Január 11-én, szerdán 17 órától az Arlechino bérletes nézőket várják a színházba, míg január 12-én csütörtökön ugyancsak 17 órától a Romeo és Júlia bérletes nézők tekinthetik meg az előadást. A bérletes előadásokra a fennmaradó helyek függvényében jegyet is lehet váltani, felnőtteknek 25 lejes, diákoknak és nyugdíjasoknak 15 lejes áron.

Halmi Vera az erkölcs nevében felszólaló Takács képviselőt az Országházban nyilvánosan megvádolja liliomtiprással. Takács tisztázni szeretné magát, így kerülnek újra és újra lencsevégre együtt, mert a sajtó a nyomukban jár, hogy az olvasók elé tárhassa a „románc” folytatását. De kinek lehet hinni 1934-ben? Egy magát kompromittáltnak valló lánynak? Egy magát ártatlannak mondó politikusnak? A magát függetlennek tartó sajtónak? És különben is, hogyan kerülnek a szerelmi botrány szereplői egyszercsak Pestről a tengerpartra?

Az előadás rendezője Lendvai Zoltán, koreográfusa Bóbis László, díszlet-jelmeztervezője Kelemen Kata, zenei vezetője Bene Zoltán. Az előadás kiemelt támogatója a Bethlen Gábor Alap.