XIII. Local Farmers' Market

Marosvásárhely - Petry Látványműhely és Múzeum, 2017. március 17., péntek 08:00
Kategóriák: vásár;
Facebook: https://www.facebook.com/Local-Farmers-Market-181375818996208/?fref=ts

Ismét vásárt szerveznek a Petry Látványműhely és Múzeum udvarán, de ezúttal egy kicsit különlegesebbet. Ez nem csak az első tavaszi vásár lesz, hanem egyben húsvétra is készülődnek. Az esemény helyszínét kibővítik, ugyanis a Rákóczi Lépcső alatti kisutcában is lesznek tevékenységek. A tevékenységi kört is bővítik, hisz húsvétra hangolódva, ezzel kapcsolatos, interaktív programokkal is várják a kicsiket és nagyokat. 15-18 óra között tapasztalt népművészek fogják bemutatni a kesice készítés és tojásírás művészetét.

Ezzel együtt egy új kezdeményezésünk is elindul, amelynek célja a helyi, jó énekhangú fiatalok megismertetése a közönséggel. Marosvásárhelyi "aranytorkú" fiatalokat kértek fel a zenei aláfestés megteremtésére. A mostani vásár hangulatát Nagy Franciska, Bíró Hunor és Márton Zoltán fogják megalapozni két gitár kíséretében.

A különleges programok mellett természetesen a helyi termelők is bő választékkal várják az érdeklődőket: hústermékek, tejtermékek, sajtok, méz,  lekvárok, szörpök, gyümölcslevek, borok, pálinka, zöldség, gyümölcs, házi kekszek, kézműves termékek, házi szappanok, krémek, ékszerek, ajándéktárgyak. Friss töpörtyű olvasztás is lesz, kóstoltatással egyaránt megvásárolhatóak lesznek a vásáron..

A vásár időpontja: 2017. március 17., péntek, 8:00-19:00 óra között.