Színházi világnap a kolozsvári színházban

Kolozsvár - Kolozsvári Állami Magyar Színház, 2017. március 24-28.
Kategóriák: színház; Színház Világnapja;

Március 24-28. között ismét több napos rendezvénysorozattal ünnepli a színház világnapját a kolozsvári színház.

A világnapi programok sorát március 24-én a Rosmersholm előadás bemutatója nyitja meg 18 órától a Nagyteremben. Az előadás rendezője Andriy Zholdak.

Ezt követően másnap, szombaton, március 25-én a Kolozsvári Magyar Napokon nagy sikerrel megszervezett adománygyűjtő bolhapiac második kiadása zajlik majd a színház Szamos-parti udvarán. A társulat színészei által adományozott tárgyakból, ruhákból, csecsebecsékből álló bolhapiacon összegyűjtött adományokkal ezúttal a Yuppi Tábort támogatja a színház. A Yuppi Tábor ingyenes élményterápiás tábor diabéteszes, reumás és onkológiai beteg gyerekek, valamint családjaik számára.

A sportkedvelőket szintén szombaton a már hagyományos asztalitenisz-bajnokság várja, este pedig a Loose Neckties Society zenekar szabadtéri koncertje zárja a napot a Szamos-parton.

A vasárnap délelőtti Légy jó mindhalálig a fiatal korosztály számára kínál tartalmas kikapcsólódást.  Kedden, március 28-án este 7 órától pedig a VIA Étteremben a színházi ínyencségekre vágyókat Laczó Júlia várja majd egy ünnepi vacsorára.