Nyitott Kapuk Napja a bonchidai Bánffy-kastélyban

Bonchida - Bánffy Kastély, 2017. április 30., vasárnap
Kategóriák: szabadidős;

A nemzetközi Műemléki Világnap alkalmából, az ARTEC c. európai projekt keretében a Transylvania Trust Alapítvány szervezii meg április 30-án a Nyitott Kapuk Napját a bonchidai Bánffy-kastélyban.

Április 30-án, vasárnap, 11 órától nyílik meg az a kiállítás, amely egy a kastély főépületének 21 ablakába helyezett installáció. A kiállítás 21 művet tartalmaz, amelyek közvetlen vagy metaforikus módon viszonyulnak az emberiség évszázadaihoz. A kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem Fotó-, videó- és számítógépes képfeldolgozás Kar diákjai dr. Kalló Angéla egyetemi adjunktus koordinálásával alkotásaikkal kifordított múzeumot hoznak létre, hiszen a bent kint lesz, a múlt pedig az újraértelmezés által jelenné válik.

A kiállításmegnyitó után vezetett sétákon ismertetik a kastély történelmét, 12 és 15 órától román, 13 és 16 órától magyar nyelven. A látogatók megtekinthetik a kőtárat és a tavaly ősszel megnyitott Művészetek és Mesterségek Központot, értesülhetnek az alapítvány 2017-es tevékenységeiről is, vagy ha egyszerűen csak kikapcsolódásra vágynak, eltölthetnek pár órát az erdélyi Versailles varázslatos környezetében.

A belépés ingyenes.