Szféra Kortárs Művészeti Fesztivál

Marosvásárhely 2017. augusztus 18-20.
Kategóriák: fesztivál; workshopok, műhelyek;
Facebook: https://www.facebook.com/szferaa/

Kortárs Művészeti Műhely, Marosvásárhely - Aranykakas // 2017. augusztus 18-20

Ha emberek együtt gondolkodnak, dolgoznak, táncolnak vagy csak együtt kikapcsolódnak, lehetnek bármilyen különbözőek ez a közösségi lét egy olyan kapcsot képez köztük, amelyen keresztül jobbá tehetjük és élvezhetjük az életet. Tölts velünk három önfeledt napot, elmerülve a Szféra Kortárs Művészeti Fesztivál kínálta programokon egy csodálatos helyszínen. Ízelítőt kínálunk a művészetek valamennyi ágazatából: zene, irodalom, utcai művészetek, szobrászat, film és sok minden más. 

A Szféra zenei kínálata a kortárs zenei szcéna legújabb és legérdekesebb alkotóit mutatja be, nagy hangsúlyt adva az új zenekarok és zenei kollektívák számára. Számunkra, a még nem teljesen kiforrt, a kísérleti és spontán művészeti megmozdulások legalább olyan izgalmasak mint a már nagy népszerűségnek örvendő alkotások, mert ezek megmutatják, hogy ma hol vagyunk és merre tartunk. 
Akik már biztosan velünk lesznek az idei Szféra fesztiválon: Manaky(Magyarország) eredeti jamaikai reggae lüktetés, soul, funk és hip-hop elemekkel, friss hangzással és társadalomkritikus szövegekkel. A lélek mélységeit kutatjuk Apey-vel (Magyarország) egy költői és közvetlen akusztikus koncerten, de itt lesz Magyarország legrégebbi és legismertebb alternatív zenekara a Pál Utcai Fiúk is.

Büszkén jelentjük be, hogy idén a hazai alternatív zenei világ legjelentősebb zenészei: The Jam Community is ellátogatnak a Szférára. Nem csak koncerten hallhatjuk és láthatjuk őket de együtt bulizunk majd a Bunkerben és vasárnap egy közös alkotóműhelyre hívják a Maros megyei zenészeket, ismerkedni és együtt muzsikálni. 

Péntek és szombat esténként 10 után a Bunkerben folytatjuk a bulit hajnalig a legjobb hazai underground dj-kkel. 

A Szféra a művészetekről, örömről, barátságról, a környezetünkről és a kreatív közösségi életről szól. Hívd meg a barátaidat is!