XIV. Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozó

Kolozsvár 2017. november 23-25.
Kategóriák: tánc;
Facebook: https://www.facebook.com/events/263192334204579/

Az Ördögtérgye Néptáncegyüttes idén is megszervezi a Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozót. A rendezvény 14. kiadására november 23 - 25. között kerül sor.

Csütörtökön, november 23-án bemelegítő koncert-előadás lesz Csoóri Sándor és Tokos Zenekar közreműködésével a Bulgakov Irodalmi Kávéházban.

Pénteken, november 24-én este 19 órától az Ifjú Szívek Táncegyüttes “Hontalanítás” című előadását tekintheti meg a tisztelt közönség a Kolozsvári Diákművelődési Ház színpadán. Az előadást táncház követi a Heltai FolkCenterben.

Szombaton, november 25-én reggel 10-től az Ifjú Szívek Táncegyüttes “Felföld tánchagyományai” című gyerekeknek szóló előadását mutatja be a Kolozsvári Magyar Opera színpadán. Az előadást kézműves foglalkozás, gyerektáncház követi az Opera előterében. Ugyanitt kerül bemutatásra Varga Norbert "Kalimpa" című gyerekkönyvének bemutatása.

16 órától Both Zsuzsa "Ünnepnaptár - népszokások" könyvének bemutatójára kerül sor a Kolozsvári Diákművelődési Ház előterében.

17 órától László Ildikó, Bálint Tibor és Erzsó népies ruhái kerülnek bemutatásra a Diákház előterében.

A 19 órától kezdődő gálaelőadáson a meghívott mezőségi táncosok mellett fellépnek a kolozsvári Bogáncs, Szarkaláb és Zurboló néptáncegyüttesek, illetve a szegedi Cuháré és Délikert Möndörgő néptáncegyüttesek és a házigazda Ördögtérgye Néptáncegyüttes, valamint annak utánpótlás csapata is, kiteljesítve az Erdély különböző vidékeinek táncos és zenei kultúrájáról alkotott képet.

Előadás után reggelig tartó táncház kezdődik a Heltai FolkCenterben.