Erdélyi-Alpok I könyvbemutató és előadás-sorozat

több településen - Székelyudvarhelyi Művelődési Ház, Györkös Mányi Albert Emlékház, Bolyai téri Unitárius egyházközség, Bene ház, 2017. november 23., csütörtök 18:00
Kategóriák: könyvbemutató;

Könyvbemutató és vetítéssel egybekötött előadás-sorozat keretében ismertetik Székely Árpád legújabb kötetét, az Erdélyi-Alpok című könyvet Erdély több városában. A könyv az Erdélyi-Alpok című, három kötetes kiadvány első része, amely a Déli-Kárpátok uralkodó vonulatainak földrajzinév-anyagát és használatát vizsgálja.

A székelyudvarhelyi bemutatóra november 23-án, csütörtökön 18 órától a Művelődési Ház koncerttermében kerül sor.

Marosvásárhelyen november 28-án, kedden 18 órától mutatják be a kötetet a Bolyai téri Unitárius templom tanácstermében.

Sepsiszentgyörgyön december 7-én, csütörtökön 18 órára várják a könyv iránt érdeklődőket a Bene-házba, a Székelyföldi Vadászati Kiállítás előadótermébe (Gróf Mikó Imre u. 11.).

Kolozsváron a EMKE Györkös Mányi Albert Emlékházában (Republicii/ Majális utca 5/1.) december 13-án, szerdán 18:30 órától kerül sor a könyv bemutatójára.

A gazdag fotóanyaggal ellátott tanulmány célja, hogy olyan tárgyilagos helynévanyag-vizsgálatot tárjon a szakma és a természetjárók elé, amely nem a napjainkban divatos névtalálgatáson, hanem részletes terepbejáráson és a korabeli források (térképek, írások stb.) áttanulmányozásán alapszik.

Azoknak ajánlható a kiadvány, akik terepbejárásaik során a látott felszínformákat és azok névadási eredetét is szeretnék megismerni.