Karácsonyvárás a kastélyban

Zabola - Mikes-kastély, 2017. december 9., szombat 10:00
Kategóriák: szabadidős;
Facebook: https://www.facebook.com/events/1979952875661585/

Mesés helyszínen szervez családi karácsonyfadísz-készítő barkácsolást és ünnepi vásárt a Kastély Erdélyben program és a zabolai Mikes-kastély december 9-én 10 és 17 óra között. Az eseményen kicsik és nagyok együtt örülhetnek, kézműves foglalkozáson, papírszínházon, kincskeresésen és sok más tevékenységen vehetnek részt. A felnőtteknek kvízversennyel és barkácsolással készülünk.

RÉSZLETES PROGRAM

Gyerekprogramok

10:00 – 17:00

Karácsonyi dísztárgyak barkácsolása

A legkisebbek és nagyobbacskák egyaránt örömüket lelhetik a karácsonyi dísztárgyak elkészítésében. Az alkotás élménye mellett a gyerekek hazavihetik a saját készítésű díszeiket. Programvezető: Kémenes Ibolya

10:00 – 17:00

Zakatol a vonat

A Sikló Egyesület több vasutas játékkal érkezik Zabolára, amelyek közt a kicsiktől (2-3 éves) a nagyobbak (akár tizenéves) korcsoportjáig mindenki megleli a számára megfelelőt. A kicsik számára favonat-játékokkal (kirakós, építős, húzós), a nagyobbaknak elektromos, távirányítós modellvasút-jellegűekkel készülnek.

A gyerekek olyan feladatokban vehetnek majd részt, mint pályaépítés, vonatvezetés, rakodás, állomásban pontos megállás, stb. A távirányításos vonatvezetés nem csak szórakozás a gyerekek számára, hanem készségek, képességek fejlesztésére is alkalmas.

10:30 – 11:30

Papírszínház és foglalkozás Demeter Éva vezetésével

Benedek Elek: A kápolna harangja

Az előadást kincskeresés és játék követi.

11:30 – 12:30

Puhakönyves mesék (1 éves kortól)

15:00 – 16:00

a. Fenyőlegenda. Miért pont a fenyő méltó arra, hogy karácsonyfaként legyen jelen az év legnagyobb családi ünnepén?

b. Lássuk a medvét! Segítünk jegesmedve-mamának megkeresni a kicsinyét, majd a kis jegesmacit elkészítjük.

 

Felnőttprogramok

Kvízverseny – több alkalommal

Műveltségi játék felnőtteknek: kastélyok felismerése képek alapján. A résztvevők értékes információkkal, valamint a Kastély Erdélyben Shop ajándéktárgyaival gazdagodhatnak. Játékvezető: Demeter Éva

Dísztárgyak készítése

Az első 25 érkező ingyenesen készíthet karácsonyi hangulatú dísztárgyakat a Bloom Belle jóvoltából. A később érkezőknek is lehetőségük lesz részt venni a foglalkozáson, 35 lejes hozzájárulás ellenében. Kérjük, igyekezzenek, a helyek száma itt is korlátozott!

 

Kiegészítő programok

A beltéri foglalkozások mellett a kastélykertben barangolni is lehet. A téli hangulatot a forró tea, kávé, forralt bor teszi majd teljessé, amit a Mikes-kastély által biztosított büféből lehet megvásárolni. Harapnivaló nélkül sem maradunk: a Mikes-kastély büféjében zsíros és vajas kenyérrel, csokitortával, sütőtökös finomságokkal, almás rétessel, vargabélessel, hígpalacsintával, cookie-val készülnek.

 

Vásár

A rendezvény ideje alatt megvásárolhatók a Kastély Erdélyben Shop kínálatában szereplő, kastélyok ihlette alkotások, amelyeket fiatal erdélyi művészek készítettek kifejezetten a Kastély Erdélyben Shop számára. A vevő a tárgyak megvásárlásával a Kastély Erdélyben Alapot támogatja.