Fran Palermo turné Erdélyben

több településen 2018. március 14-16.
Kategóriák: koncert; szabadidős;
Facebook: https://www.facebook.com/events/155969325192237

Kolozsváron, Marosvásárhelyen és Nagyváradon lép fel a magyar zeneipar egyik legeredetibb és legtehetségesebb zenekara. Műfaj: Jungle Rock/Tropical/Indie.

A Fran Palermót 2011 végén alapította Henri Gonzo énekes-gitáros-frontember Budapesten. A zenekar stílusa sok különféle műfajt érint az indie-től a rock and rollon át az afropopig, mindez az ütősökkel, fúvósokkal és billentyűssel megdobott mediterrán hangulattal fűszerezve. Egyedi, összetett hangzásviláguk talán annak is köszönhető, hogy négy nemzet – magyar, spanyol, kubai, görög – gyermekei hozták magukkal és gyúrták egybe zenei kultúrájukat. Mostanra az együttes meghatározó budapesti koncertzenekarrá nőtte ki magát, és hűséges rajongótábort tudhatnak maguk körül.

Első stúdiófelvételükkel, az Arizonával 2011 végén jelentkeztek, melynek köszönhetően Takács Zoltán „Jappán” is felfigyelt a zenekarra. Soron következő Museum of Clouds (2012) és Natural Cash (2013) című kislemezeiken producerként segítette a csapat munkáját. 2013-ban a zenekar frontembere, Henri Gonzo Angliába költözött, így a csapat egy másfél éves alkotói szünetet tartott. Ezalatt az időszak alatt csak alkalmi fellépéseik voltak, majd 2014 őszétől az újbóli folyamatos koncertezés mellett megjelentették Sun in Splendour című harmadik kislemezüket is. A trópusi jungle-rock hangulatú EP a Fran Palermo 2015 májusában érkezett cím nélküli első nagylemezének előfutára volt, melyet teltház előtt mutattak be az A38-on. Azóta a zenekar megfordult az összes jelentősebb hazai fesztiválon, szerepeltek az Index dalversenyének döntőjében, illetve a Nagy-Szín-Pad tehetségmutatóban a csapat kapta a legmagasabb zsűri szavazatot. A Fran Palermot 2016-ban az év felfedezettjének választották a Petőfi Zenei Díjátadón, majd egy évvel később ugyanitt már a ‘Legjobb Zenekar’ kategóriájában jelölték őket.

Alig egy évvel debütáló nagylemezük után, 2016 májusában jelent meg Razzle Dazzle című albumuk, az eddiginél is sokszínűbb, változatosabb, műfajokon átívelő dalokkal, és helyet kapott szinte az összes év végi albumlistán a magyar médiában. De 2017 is tartogatott újat a rajongók számára, hisz ősszel megjelent a banda új kiadványa, a Bonerider, melyen a négy angol dal mellett helyet kapott egy régi klasszikus is - a Holdvilágos, a zenekar rég várt első magyar dala. A legnagyobb fesztiválok, mint a Sziget Fesztivál vagy a Volt Fesztivál visszatérő vendégei, de felléptek a Telekom Electronic Beats Festivalon, a 2016-os Budapest Showcase Hubon (BUSH), a 2017-es Holland Eurosonic Noorderslag showcase-n illetve olyan művészeti központokban, mint a MÜPA vagy a Trafó. Nemrég pedig a régió egyik legnevesebb showcase-ére, a Ljubljanai MENT-re is meghívták a zenekart. A Fran Palermo célja, hogy Magyarországi sikerei után Európa más országaiban is megmutathassák zenéjüket.

 

Dátumok: 

Március 14 - Kolozsvár /Form Space - https://www.facebook.com/events/155969325192237/

Március 15 - Marosvásárhely - The Bunker - https://www.facebook.com/events/940204532796946/

Március 16 - Nagyvárad - Moszkva Kávézó - https://www.facebook.com/events/195038751086359/

 

Spotify - Fran Palermo LP - http://spoti.fi/1BWnBVv

Youtube - Razzle Dazzle LP - http://bit.ly/2cWfHTO
Spotify - Bonerider EP - http://spoti.fi/2FLc9TG