Nők menete Kolozsváron

Kolozsvár április 15., vasárnap 16:00
Kategóriák: projekt;
Facebook: https://www.facebook.com/events/1808129932572745/

Az amerikai Women’s March mintájára a nők jogaiért vonulnak fel április 15-én Kolozsváron.
A Nők Menete a COMMA kezdeményezése az Asociația ATENA DELPHIeLiberare és PATRIR - Peace Action, Training and Research Institute of Romania szervezetekkel partnerségben.

Április a szexuális erőszakra való figyelem felhívásának hónapja, a cél pedig a köztudat emlékeztetése arra, hogy a nők emberi lények, és akként is kell bánni velük.

Romániában a nők szerepe előre meghatározott, elsősorban anyaként, valaki lányaként, feleségként/élettársként vagy nővérként tekintenek rájuk. Olyan társadalmat szeretnénk, amelyben a férfiak egyénekként kezelik a nőket, akiknek saját érzéseik, álmaik vannak, a családban betöltött szerepüktől függetlenül. 

Az elmúlt időszakban sok szó esett a nők és férfiak egyenlő jogairól, az egyenlőség pedig arra utal, hogy meg kell adni a nőknek a lehetőséget a létezéshez és ahhoz, hogy a rájuk jellemző, sajátos emberi értékek mentén tekintsenek rájuk.

Olyan világot akarunk,amelyben nem a partiarchális társadalom diktálja, mit jelent nőnek vagy nőiesnek lenni. Olyan társadalmat akarunk, amelyben a NŐ tetszése szerint bármilyen lehet. 

Vasárnap, április 15-én téged is várunk, hogy velünk együtt menetelj a nők jogaiért. Vegyél részt különböző témájú beszélgetéseken is, mint a nemi alapú erőszak, nemi egyenlőtlenségek, stb. 

Itt olvashat bővebben a célokról