Kakuk Marci

Nagyvárad - Szigligeti Színház, április 7., szombat 19:00
Kategóriák: színház;

Április 7-én, 19 órától mutatja be a Szigligeti Társulat a Tersánszky Józsi Jenő regényéből született Kakuk Marci című komédiát. A huszadik század egyik legnagyobb bohém irodalmi figuráját középpontba állító vígjáték rendezője Gothár Péter, a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas alkotó.

Gothár Péter a darabválasztásról korábban elmondta: „Tersánszkyban és ebben a szövegben valami nagyon passzol ehhez a városhoz, a Bihar megyei élethez, és nagyon való a társulatnak, amelyben sok fiatal és sok erős ember van. Novák Eszterrel közösen próbáltunk valami olyan anyagot keresni, amiben mindenkinek jut feladat, és mi is nagyon szeretjük. Tersánszky nagyon szeretetre méltó, minden mondat nagyon ismerősnek tűnik”, majd hozzátette: „Mikor elkezdtük jobban megnézni, hogy jó lesz-e ide, akkor az is kiderült, hogy nagyon naprakész”.

„Tersánszky műve a dokumentumfilm élességével vetíti elénk a száz évvel ezelőtti magyar életet. Szegénység, önzés, átverés – kegyetlen világ bontakozik ki előttünk, de az az érdekes, hogy végtelenül könnyedén és szórakoztatóan” – nyilatkozta Kárpáti Péter, az előadás dramaturgja.

A csaknem húsz szereplőt felvonultató előadást élő zenei kísérettel játssza a Szigligeti Társulat. A produkció zenei vezetője Selmeczi György Erkel-díjas zeneszerző, zongoraművész, karmester, operarendező, érdemes művész.

Az előadás bemutatójára április 7-én, szombaton, 19 órától kerül sor (érvényesíthetők a Szigligeti-bérletek). Következő előadások: április 8., 19 óra (Halasi Gyula-bérlet), április 14., 17 óra (Papp Magda-bérlet). Jegyek kaphatók a színház jegypénztárában (nyitva hétfőtől péntekig 14-19 óra között, illetve egy órával az előadások előtt), valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon.