Emberek és krumplik - bemutató

Sepsiszentgyörgy - Andrei Muresanu Színház, 2018. szeptember 11., kedd 19:00
Kategóriák: színház;

Radu Afrim rendező az Andrei Mureșanu színház társulatával egy 2012 őszén megesett tragikus történetet dolgoz fel legújabb előadásában, egyedi módon elmesélve azt mindazoknak, akik ezt szeretnék végighallgatni.

Kilenc ember halt meg egy munkabalesetben. Az utánfutó, melyen épp hazafele mentek a krumpliszedésből egy vonattal ütközött. Napszámosok voltak. Roma nemzetiségűek. Ez a súlyos esemény nem volt mediatizálva, nem érintette meg a közvéleményt. A helyi hatóságok megtették kötelességüket, segítettek a hátramaradt családtagoknak eltemetni szeretteiket. Hat év telt el azóta. Az új dokumentarista jellegű előadás, az Emberek és krumplik a múltról és jövőről beszél: mit csináltak az áldozatok családjai ezekben az években, mire emlékeznek a történtekből, hogyan folytatták az életüket és hogy élnek most. Ez csak néhány kérdés melyet az előadás körbejár, a zene, a képi világ ezközeivel, vallomásokon keresztül, melyekben összefonódik a mindennapi valóság a tánc és a zene álomvilágával.

Az előadás bemutatója szeptember 11-én, illetve 12-én 19,00 órától lesz az „Andrei Mureșanu” Színház Művész Termében.

Az előadásban játszanak: Flavia Giurgiu, Alexandrina Ioana Costea, Anca Pitaru, Liviu Popa, Kozmin Đima și a gyerekek: Emőke, Dávid, Krisztiánó, Zsolt.

Rendező: Radu Afrim

Díszlet-, jelmez: Andreea Simona Negrilă

Koregográfia: Flavia Giurgiu

Zene: Kónya Ütő Bence

Videó-, képi effektek: Ördög Gyárfás Ágota, Vargyasi levente és Vetró Baji.

Jegyek megvásárolhatóak a színház pénztáránál, illetve a biletmaster.ro oldalon.