A főnök meg én meg a főnök

Csíkszereda - Csíki Játékszín, 2018. október 5., péntek
Kategóriák: színház;

A Csíki Játékszín október 5-én tartja a 2018/19-es évad első nagyszínpadi bemutatóját, A főnök meg én meg a főnök című előadást. Carlo Goldoni és Hamvai Kornél vígjátékát elsőként a Bánk bán bérletes nézők láthatják, pénteken este 19 órától. A fennmaradó helyekre jegyek is válthatók online a bilete.ro oldalon, vagy személyesen a Csíki Mozi jegypénztárában munkanapokon 9 – 18 óra között. 

Műsoron októberben: október 10., szerda 19.00 – Don Juan bérlet, október 11., csütörtök 19.00 – Antigoné bérlet, október 19., péntek 19.00 – Hamlet bérlet, október 31., szerda 18.00 – Sganarelle bérlet. További bérletes előadások novemberben és decemberben.

Jegyvásárlás: https://www.bilete.ro/a-fonok-meg-en-meg-a-fonok/

Az előadásról:

Az ízig-vérig olasz történetben Truffaldinót, aki éppen pizzafutárnak csapott fel, az első kiszállítás a tarantói maffia rettegett főnöknőjéhez viszi – és a kapuban karambolozik a közeli város maffiájának rettegett és halottnak hitt főnökével.

Eljegyzések, álruhák, félresiklott leszámolások, egymást nem találó szerelmesek. És Truffaldino, aki eszeveszetten rohan fel-alá, hogy hirtelen támadt két főnöke összes kívánságát teljesítse.
Amitől mindenki csak egyre nagyobb bajba kerül…

Carlo Goldoni 1746-ban írta meg a Két úr szolgája című művét, amellyel egy új műfajt teremtett, a polgári vígjáték műfaját. Hamvai Kornél átdolgozásában a fő cselekmény megmaradt, de a történet a mába helyeződik.