Karácsonyvárás Zabolán

Zabola - Mikes-kastély, 2018. december 8., szombat 10:00
Kategóriák: családi programok; szabadidős;
Facebook: https://www.facebook.com/events/2124508710951340/

A varázslatos zabolai Mikes-birtok idén is vendégül látja a Kastély Erdélyben kreatív csapatát egy családi karácsonyváró eseményre. Az ünnepi hangulat elengedhetetlen kellékeivel, karácsonyi barkácsolással, mesékkel, gyerekfoglalkozásokkal, közös játékokkal készülnek.

Advent második szombatján, december 8-án 10 és 17 óra között változatos programok fogadják a Mikes-birtokra látogató kicsiket és nagyokat, a birtok gyönyörű angol kertjével, tavaival, és a mesésen felújított, egykor istállóként működő rendezvényteremmel várja a látogatókat. 

PROGRAM:

Gyerekprogramok 

10:00 – 17:00 
Karácsonyi dísztárgyak – kézműves foglalkozás
A legkisebbek és nagyobbacskák egyaránt örömüket lelhetik a karácsonyi dísztárgyak elkészítésében. Az alkotás élménye mellett a gyerekek hazavihetik a saját készítésű díszeiket. Lesznek kifestős díszek, Betlehemkészítés, mézeskalács-díszítés és egyéb kedves dekorációk barkácsolása. 

10:00 – 17:00 
EduKastély játékok
Az EduKastély keretében 12 olyan játékot fejlesztettünk ki, amelyek segítségével a 4-12 évesek játszva tanulhatnak az erdélyi kastélyok történetéről. Keresd a kastélyokat a térképen, öltöztess korhű ruhákba figurákat, pörgesd ki a kastélyok, növények, állatok körvonalait - és ez még nem is minden játék! 

10:00 – 17:00 
Kifestőzés
A gyerekeket a rendezvény teljes időtartama alatt karácsonyi témájú kifestősök várják. A legkisebbek egyszerűbb, a nagyobbacskák bonyolultabb papírdíszeket színezhetnek ki és vihetnek haza a karácsonyfára. 

11:30 – 12:30
Papírszínház Demeter Éva vezetésével

12:00 – 17:00
Pónilovaglás

A nap folyamán több alkalommal is barátságos pónik várják a gyerekeket egy sétára. 

Felnőttprogramok

Kvízverseny – több alkalommal

Műveltségi játék felnőtteknek: kastélyok felismerése képek alapján. A résztvevők értékes információkkal, valamint a Kastély Erdélyben SHOP ajándéktárgyaival gazdagodhatnak. Játékvezető: Demeter Éva.

Kastély Erdélyben SHOP

A rendezvény ideje alatt megvásárolhatók a Kastély Erdélyben Shop kínálatában szereplő, kastélyok ihlette alkotások, amelyeket fiatal erdélyi művészek készítettek kifejezetten a Kastély Erdélyben Shop számára. A vevő a tárgyak megvásárlásával a Kastély Erdélyben Alapot támogatja.

Kiegészítő programok

A beltéri foglalkozások mellett a kastélykertben barangolni is lehet. A téli hangulatot a forró tea, kávé, forralt bor teszi majd teljessé, amit a Mikes-kastély által biztosított büféből lehet megvásárolni. Harapnivaló nélkül sem maradunk: a Mikes-kastély büféjében zsíros és vajas kenyérrel, csokitortával, sütőtökös finomságokkal, almás rétessel, vargabélessel, hígpalacsintával, cookie-val készülnek