METALURGICA

Sepsiszentgyörgy - Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér, március 8. - április 12.
Kategóriák: kiállítás;
Weboldal: https://magma.maybe.ro/archive.php?id=293
Facebook: https://www.facebook.com/events/267764377501259/

METALURGICA
Martin Zet, Mona Vatamanu & Florin Tudor kiállítása

MEGNYITÓ: 2019. március 8., péntek 19 óra
HELYSZÍN: MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér (Szabadság tér 2., Sepsiszentgyörgy, Románia)
A kiállítás 2019. április 12-ig látogatható, hétfő kivételével, naponta 11-19 óra között.

METALURGICA címmel Martin Zet cseh, illetve Mona Vatamanu és Florin Tudor bukaresti művészpáros kiállítása Frantisek Zahoval – a bukaresti Cseh Központ vezetőjének – kezdeményezése és a Cseh Központ támogatása révén jött létre. Kifejezetten erre a kiállításra készültek Martin Zet „Űrobjektumok” valamint Mona Vatamanu és Florin Tudor „Csapágyak az űrben” és „Nincs művészet munka nélkül, nincs munka művészet nélkül!” című alkotásai. Ezek mellett korábbi művek is részét képezik a kiállításnak.

A kiállítás a jelenlegi emberi fejlődés alapját képező munka és termelés fogalmából indul ki, a cseh Martin Zet és bukaresti Mona Vatamanu & Florin Tudor művészpáros közötti többszintű párbeszéd eredményeként. A projekt különböző perspektívákat tár fel, amelyek a művészek nyilvánvalóan különböző reprezentációs eszközei és munkafolyamatai ellenére kiegészítik egymást.

Mona Vatamanu & Florin Tudor a társadalmi és politikai narratívákat, valamint a munkavállaló szerepét és státuszát felülíró termelés fogalmát veszi alapul, míg Martin Zet hasonló gondolatokat követ az apja szobrászati termelésének személyes tapasztalata révén.

AFCN – Nemzeti Kulturális Alap Adminisztrációja által támogatott projekt.