Személyi kultusz - TRANZÍCIÓK

Kolozsvár - Tranzit Ház, 2019. április 20., szombat 19:00
Kategóriák: színház;
Facebook: https://www.facebook.com/events/793847987644145/

A bukaresti Giuvlipen társulat Személyi kultusz (Cultul personalității) című előadásával folytatódik a Tranzit Alapítvány euroregionális kortárs előadóművészeti programja, a TRANZÍCIÓK.

A Személyi Kultusz egy performatív kísérlet, amely a Román Kommunista Párt Politikai Bizottságának dokumentumai, valamint titkosszolgálati anyagok alapján kérdez rá arra, hogyan viszonyulunk közelmúltunk történelméhez és annak elhunyt szereplőihez. Hogyan lehetséges performatív módon viszonyulni egy mai napig nehezen érthető időszakhoz, amelyről voltaképpen nagyon keveset tudunk?

Jegyeket ezen a linken foglalhattok. 


2019 márciusától a Tranzit Ház két éven át 17 Romániában és a környező országokban létrehozott színházi előadásnak, illetve performansznak ad otthont. A Tranzíciók kisebbségi és marginalizált csoportok aktuális társadalmi problémáit tematizálja, egy közös euroregionális szövegkörnyezetben. A Kolozsvárra meghívott előadások peremhelyzetekről és kirekesztésről szólnak, ugyanakkor helyzetünk újragondolásának, a fejlődés útjainak és az együttélés új formáinak lehetőségeit keresik.