7. Fülemülék Éjszakája

Kolozsvár - Erdélyi Néprajzi Múzeum, 2019. május 18., szombat 16:00
Kategóriák: szabadidős; zene;

Májussal ismét elérkezett a szabadtéri hangversenyek időszaka. A Román Madártani Egyesület, a Lidl Románi támogatásával, újra megszervezi a Fülemülék Éjszakáját, immár a hetedik alkalommal. Idén a kolozsvári zeneművészek és a természet zenészei a ’Romulus Vuia’ Néprajzi Parkban (Törökvágás) mérhetik össze tehetségüket.

A Fülemülék Éjszakája Kolozsváron a hetedik alkalommal kerül megszervezésre, azonban első alkalommal a "Romulus Vuia" Néprajzi Parkban, szombaton, május  18-án.

Az érdeklődők, 16:00 órai kezdettel, részt vehetnek a madártani egyesület munkatársai által vezetett tematikus sétákon, mely alatt alkalmuk nyílik meghallgatni városunk madarainak énekét, és belátást nyerni annak rejtelmeibe.

A gyerekek szintén 16:00 órai kezdettel fényképek felismerésével és egyéb tevékenységekkel bővithetik ismereteiket. Továbbá megcsodálhatják a városunk gyakori madarairól készült fényképkiállítást, hol további érdekességeket hallhatnak szárnyas barátainkról: melyik madárfaj képes fejjel lefele mozogni a fa törzsén, melyik faj visz gyógynövényeket a fészkében és miért, vagy, hogy miért is színesek a madarak.

19:00 órai kezdettel a résztvevők Haydn, Respighi, Cras, Ravel és Dinicu zeneszervők műveit hallgathatják meg Liviu Preda (hegedű), Diószegi Benjámin (zongora), Fodor Lilla (brácsa), Nagy Orsolya (hárfa), Diana Stir (cselló), Anna Szallós Kis (fuvola), Sonia Vulturar (hegedű) előadásában.

Mivel a Fülemülék Éjszakája szabadtéri rendezvény, a szervezők kénytelenek lesznek azt elhalasztani eső esetén.