ÖRÖM ÉS BOLDOGSÁG - Tranzíciók

Kolozsvár - Tranzit Ház, 2019. május 24., péntek 20:00
Kategóriák: színház;
Facebook: https://www.facebook.com/events/431249207652625/

2019. május 24-én 20 órai kezdettel folytatódik a Tranzit Alapítvány euroregionális kortárs előadóművészeti programja, a TRANZÍCIÓK a vásárhelyi 3G Színház Öröm és boldogság (Bucurie și fericire) című előadásával.

Az előadás tabutémát dolgoz fel: az erdélyi melegek helyzetét. Valójában a fenti mondat csak reklámszöveg, hiszen az erdélyi magyar melegek helyzete egyáltalán nem tabutéma. Itt senkinek semmi baja a melegekkel. Csak annyi az elvárás velük szemben, hogy maradjanak csendben. És úgy tegyenek, mintha nem azok lennének, akik. És akkor mindenki boldog lesz.
Az Öröm és boldogság szereplői hétköznapi emberek. Nők és férfiak, városiak és vidékiek, melegek és heteroszexuálisok. Párhuzamosan futó, majd egymással találkozó sorsokat látunk. Pár jelentéktelen összezörrenést, nyafogást, hisztit. Semmi lényeges. Igazából mindnyájan boldogok.

Az Öröm és boldogság egy olyan történetet mesél el, amely végsősoron tragikus, de át- meg átszövi a legfeketébb fekete humor. Az „Öröm és Boldogság” az erdélyi LGBT közösségek világába visz el bennünket egyszerre játékos, kemény, érzékeny, kifinomult és kezdetleges eszközökkel. Az „Öröm és Boldogság” a marosvásárhelyi 3G Színház által kezdeményezett „Társadalmi terápia kortárs színházon keresztül” projekt második kiadásának második előadása.