Kincses Pince - Kolozsvári Bor és Gasztronómiai Fesztivál

Kolozsvár - Bulgakov Irodalmi Kávéház, 2019. június 15., szombat
Kategóriák: gasztronómia;
Facebook: https://www.facebook.com/events/426913968108442/

A magyar borászat kiemelkedő alakjait vonultatja fel a Kincses Pince Kolozsvári Bor és Gasztronómiai Fesztivál 2019. június 15-én, szombaton a kolozsvári Bulgakov Kávéházban. 

Olyan pincészetek borait kóstolhatják majd az érdeklődők, mint a Babits Pincészet, Bott Frigyes, a Bock Borászat Kft., a Dúzsi Pincészet, Gere Tamás & Zsolt Pincészete, az Arad-hegyaljai Balla Géza Pincészet, a délvidéki Maurer Pincészet, a Kárászteleki Pezsgőpincészet vagy a Grand Tokaj Zrt., hogy csak egy párat említsünk.

Program:
9-20 óra között a Bulgakov Kávéház előtti utcafronton helyi kézműves termékek vására várja a látogatókat: sajtok, fűszerek, péksütemények, házi húskészítmények és sok más finomság közül válogathatnak majd.

10-12 óra között a borászok lehetőséget kapnak, hogy egy zártkörű találkozás keretében bemutatkozzanak meghívottainknak (üzletemberek, borkereskedések, vendéglátó-ipari egységek), üzleti megbeszélések lehetőségével.

14-20 óra között egy sétáló-kóstoló keretében mintegy 45 Kárpát-medencei pincészet (Délvidék, Felvidék, Kárpátalja, Muravidék, Erdély és Magyarország közkedvelt és kevéssé ismert borászai) képviselteti magát.

16-18 óra között két Mesterkurzussal készülünk: Fekete leányka és Tokaj témában. A Mesterkurzusok külön belépővel látogathatók, és bárki számára nyitottak.

*A sétáló-kóstolóhoz karszalagos belépő szükséges, mely a helyszínen megvásárolható, valamint a rendezvény előtt 10 nappal a Bulgakov Café-ban is. Mindkét esetben a diákok és nyugdíjasok a jogviszonyt igazoló igazolványuk felmutatásával 10% kedvezményben részesülnek!
Ár: 45 lej, mely tartalmazza a poharat is.
*A mesterkurzus ára 20 lej kurzusonként. Diák/ nyugdíjas igazolvánnyal 5 lej kedvezmény jár. Belépő a helyszínen vásárolható, valamint ugyanúgy, a rendezvény előtt 10 nappal a Bulgakov Café-ban is.