Könyvbemutató | Péntek Tímea: Kalotaszeg szíve, Körösfő

Kolozsvár - Györkös Mányi Albert Emlékház, június 25., kedd 18:30
Kategóriák: könyvbemutató;
Facebook: https://www.facebook.com/events/795397590854940/

Dr. Péntek Tímea Kalotaszeg szíve, Körösfő – a szülőföld története és képes albuma című, az Europrint kiadó gondozásában 2018-ban megjelent kötetét mutatják be 2019. június 25-én, kedden, 18.30 órától a Györkös Mányi Albert Emlékházban.

Mit is rejtegethet magában a kalotaszegi népi világ? Melyik falunak a hatására költözött Kós Károly Kalotaszegre? Meddig is ér a muszuj? Miért oly híres a körösfői református templom? Erdélynek azt a kistáját mutatja be ez a könyv, amelynek neve híres a magyar kultúra és társadalom világában, de részleteiben talán még mind a mai napig tartogat meglepetéseket. A hiteles történeti adatok mellett régi idők elmesélt életeseményeibe is bepillantást nyerhet az olvasó, miközben megismerkedik a magyar népművészet és népviselet egyik legpompásabb tájegységével és annak egyedi világával. A szerző e tájnak a szülöttjeként a lehető legközelebb viszi az olvasót Körösfő csodavilágához és ezáltal Kalotaszeg lebilincselő atmoszférájához.

A kötetet Dr. Péntek János néprajzkutató, egyetemi tanár, valamint a szerző ismertetik. Az eseményt követően a szerző dedikálja a könyvét.