A király beszéde

Csíkszereda - Csíki Játékszín, 2019. június 27., csütörtök 19:00
Kategóriák: színház;

A kecskeméti Katona József Színház június 27-én, csütörtökön 19 órától David Seidler: A király beszéde című előadásával a Csíki Játékszínben vendégszerepel.

Jegyvásárlásra online a: https://www.bilete.ro/a-kiraly-beszede/ oldalon van lehetőség, valamint személyesen a Csíki Mozi jegypénztárában munkanapokon 9 – 18 óra között, illetve előadások előtt egy órával a Csíki Játékszín jegypénztárában

George apja halála után VI. Györgyként készül az angol trónra lépni. Súlyos dadogása miatt azonban nem képes a nyilvános szereplésre. Lionel Louge liberális szellemiségű beszédterapeuta segítségével készül nagy beszédére, miközben Európát egy új szónok készül irányítása alá vonni, Adolf Hitler.
2010-ben, Tom Hooper rendezésében, Colin Firth főszereplésével látott napvilágot a négy Oscar-díjjal és egy Golden Globe-díjjal jutalmazott film, mely a színpadi mű alapjául szolgál.
A király beszédét Kőszegi Ákos, Zayzon Zsolt és Bognár Gyöngyvér főszereplésével a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, Béres Attila állította színpadra.

Az előadás hossza: 130 perc 1 szünettel