First Cut III

Kolozsvár - Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, június 27., csütörtök 17:00
Kategóriák: film; kiállítás;
Weboldal: http://film.sapientia.ro/hu/hirek/first-cut-iii
Facebook: https://www.facebook.com/events/1770353926334390/

Újra évzáró bemutatót szerveznek a Sapientia EMTE kolozsvári karának Filmművészet, fotóművészet, média szakos hallgatóinak munkáiból.

Az idei First Cut június 27-én, 17:00 órakor veszi kezdetét a Sapientia EMTE Tordai úti épületében. Az érdeklődők a frissen elkészült filmek mellett fotókiállításokat, illetve álló- és mozgóképes installációkat is megtekinthetnek/meghallgathatnak.

Az előző évekhez hasonlóan a program különböző elemekből épül fel, és több helyszínen zajlik. A Hunyadi Mátyás díszterem előterében egy fotókiállítás kap helyet, a díszteremben a frissen készült vizsga- és diplomafilmek vetítésére kerül majd sor. A földalatti filmstúdióba lépve a különböző installációk között találhatják magukat az érdeklődők, ennek előterében pedig hangosképek által mesélnek el történeteket a hallgatók. Idén a kar egy Lengyelországból érkező diákja is szerepet vállalt az eseményben, ő egy videóinstallációval kalauzolja más világba a résztvevőket a kar épületének Tordai útra néző helyiségében (a korábbi könyvüzletben).