Tökfesztivál Szovátán

Szováta 2019. október 18-20.
Kategóriák: szabadidős;
Facebook: https://www.facebook.com/events/773484663068295/?active_tab=about

Hatodik alkalommal szervezik meg Szovátán az őszi Tökfesztivált. A fürdőtelepi Rózsák útján zajló rendezvény színes programkavalkáddal vár kicsiket és nagyokat egyaránt.

A háromnapos rendezvény gyerek- és ifjúsági programokkal veszi kezdetét pénteken, október 18-án, amely során a helyi tanintézmények diákjai tökcsoda-teremtményekkel díszítik fel az utcákat, valamint az üzletek és vendéglátóegységek bejáratait. A dekorációs tevékenységet izgalmas játékok, vetélkedők, sportrendezvények, táncbemutatók követik. Az esti jó hangulatot pedig a romániai DJ Project együttes teremti meg, 19 órától.

Szombaton kézműves tevékenységgel, íjászkodással, illetve hőlégballonozással tölthetik napjukat a Szovátára látogatók. A nagy színpadi előadások sorozata a Mesehetes gyerekkoncerttel veszi kezdetét délután 16 órától, amelyet helyi néptánccsoportok előadása követ, és végül a Bojtorján együttes zárja jól ismert dalaival a napot.

Vasárnap délután 16 órától díjátadó ünnepség zajlik, amely során Szováta Város Önkormányzatának vezetősége díjazza azokat a helyi, illetve környékbeli előadókat, tánccsoportokat, tehetséges fiatalokat, akik színvonalas előadásaikkal hozzájárultak a nyári szórakoztató programok szervezéséhez. Az ünnepi momentumot a Korondi Fúvószenekar koronázza meg. Ezt követően színpadra lép a Road of Life pop-rock műfajt képviselő együttes, amelyet a nagy népszerűségnek örvendő Bagossy Brothers Company koncertje követ és egyben zárja az idei fesztivált.