Műveltség és demokrácia - könyvbemutató és pedagógiai műhely

több településen - több helyszínen, 2019. december 4., szerda
Kategóriák: könyvbemutató; workshopok, műhelyek;

Műveltség és demokrácia címmel két helyszínen szervez könyvbemutatót és pedagógiai műhelyt a Mentés másként pedagógia csoport: Marosvásárhelyen (B5 Stúdióban, december 4-én) és Sepsiszentgyörgyön (MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben, december 5-én). Knausz Imre MŰVELTSÉG ÉS DEMOKRÁCIA. Kísérletek a pedagógia bírálatára című kötetének bemutatóját mindkét helyszínen kritikai pedagógia műhelyfoglalkozás előzi meg.

Knausz Imre beszélgetőtársai Codău Annamária (Marosvásárhely) és Márton-Simon Anna (Sepsiszentgyörgy) lesznek.  A beszélgetőtársak kiválasztásában  a szervezők számára szempont volt olyan kezdő pedagógus, az oktatáspolitikákat követő fiatal szakember bevonása, aki otthonos a közösségben, így rálátása van a helyi viszonyokra is.

Az események helyszínei sem esetlegesek: mind a marosvásárhelyi B5 Stúdió, mind a sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér nyitott a legújabb művészetpedagógiai irányzatok felé, így a velük való együttműködés lehetőséget teremt az egyetemi közeg, a civil szféra és a pedagógusok közötti párbeszédnek.

A könyvbemutatót Kritikai pedagógia műhely előzi meg mindkét helyszínen

A műhelyvezetők Paulo Freire kritikai pedagógia elméletére reflektálnak kitekintéssel a Dan Perjovschi rajzaival és a Minitremu csoport feladataival készülő Foglalkoztató kifestőkönyv magyar nyelvű kiadására. A műhelyfoglalkozás különlegessége, hogy a résztvevők elsőként láthatják a nyomdai munkálatok alatt álló magyar nyelvű kiadványt, amely eddig románul és angolul volt forgatható. Műhelyvezetők: Csala Hermina, Gegő Virág, Jakab Villő Hanga, Juhász-Boylan Kincső.

A könyvbemutató mindenki számára nyitott, a könyv pedig szabadon hozzáférhető ITT.

A műhelyeken a létszám korlátozott, ezért a szervezők kérik az érdeklődőket, jelezzék részvételi szándékukat december 2-ig. A két helyszín Facebook-eseménye és jelentkezési íve más-más címen érhető el:

Marosvásárhely

Jelentkezés a műhelyfoglalkozásra

Esemény

Sepsiszentgyörgy

Jelentkezés a műhelyfoglalkozásra

Esemény