TUSNAD GASTRO BLUES FEST

Tusnádfürdő március 19-21.
Még 19 nap
Kategóriák: gasztronómia; zene;
Facebook: www.facebook.com/TusnadGastroBluesFest

Tusnad Gastro Blues Fest alapötletét a blues, mint az elitista közönség által értékelt zenei műfaj, az ökoturisztikai desztináció és a helyi gasztronómia népszerűsítése adta. Az esemény egy egyedi koncepció köré szerveződik, hiszen a fesztivál ideje alatt több hivatásos szakács fog főzni 3 napon át 10 étteremben Tusnádfürdőn. Az ételek tématikája az „egykori ízek felfedezése”.

Csütörtökön és szombaton (2020. március 19-20.) 12:30-tól az ételek bemutatására kerül sor, melyeket a közönség a település 10 éttermében rendelhet meg, ahol a szakácsok elkészítették őket. Azért, hogy a kulináris élvezetek tökéletesek legyenek, az ínyencségek mellé egy jó bort fognak felszolgálni a partnereink. A fesztivál 3 napja alatt Románia és Magyarország leghíresebb borvidékeiről származó borok kerülnek bemutatásra.

 

Az esemény tetőpontja szombaton (2020. március 21.) lesz, amikor 12:30-tól meghívjük önöket egy kiállításra, ahol több mint 30 féle étel kerül bemutatásra és felszolgálásra a turisták és a média meghívottja számára. A Tusnádfürdőre érkező érdeklődőknek tudnia kell, hogy a fesztivál legsikeresebb receptjei rákerülnek az éttermek étlapjaira a 2020-as turisztikai szezonban.

 

Az esték a blues-nak vannak szentelve a „Tulipán” Multikulturális Központ színpadán, ahol neves hazai és külföldi (AEÁ, Belgium) művészek fognak fellépni. Mivel a blues nagyon illik egy jó borhoz, ezért a partnereink jóvoltából mindenki élvezhet egy pohár bort a koncertek során.

 

Jegyek

RÉSZLETEK A BELÉPŐJEGYEKRŐL A GASZTRONÓMIAI KIÁLLÍTÁSRA:

Március 21-re elővételben limitált számban 25 lejért kaphatóak a jegyek február 19-ig. Ez a dátum után a gasztronómiai kiállításra a jegy ára 35 lej.

RÉSZLETEK BÉRLETEKRŐL | JEGYEKRŐL A BLUES KONCERTEKRE:

A bérletek elővételi ára 115 lej február 19-ig. Ez a dátum után a bérletek ára megnövekszik 145 lejre. A bérlettel való belépés tartalmaz egy pohár bort is a partnereink részéről.

A fesztivál minden napjára február 19-ig elővételben a napijegy ára 45 lej, majd ezt követően a napijegy ára 55 lej lesz. A belepőjegy tartalmaz egy pohár bort is a partnereink részéről.

Jegyek elektronikus formában megtalálhatóak a www.entertix.ro, www.myticket.ro, www.iabilet.ro oldalakon és a Flanco, Diverta, Cărturești, Metrou Unirii 1, Music, IQ BOX, Human, Casa de Balet egységekben, valamint a Cărturești könyvesboltokban, Carrefour hipermarketekben és Selfpay termináloknál. Online fizethető bankkártyával, Paypal-al, Sodexo kulturális kártyákkal, a Vodafone vagy Orange számlával, vagy futárszolgálat által helyben az ország bármely pontján.

A fesztivál programja:

2020. március 19.

12:30 A mesterszakácsok által készített ételek felszolgálása és fogyasztása

Helyszín: *Résztvevő éttermek

18:00 Borkóstoló

19:30 Blues koncertek:

QUO VADIS (Románia)

SEAN CHAMBERS (Amerikai Egyesült Államok)

00:00 JAM SESSION (AEÁ, Belgium, Románia)

Helyszín: „Tulipán” Multikulturális Központ

2020. március 20.

12:30 A mesterszakácsok által készített ételek felszolgálása és fogyasztása

Helyszín: *Résztvevő éttermek

17:00 Borkóstoló

18:30 Blues koncertek:

BLUESCORE (AEÁ, Románia)

CATFISH (Belgium)

AG WEINBERGER (Románia)

00:00 JAM SESSION (AEÁ, Belgium, Románia)

Helyszín: „Tulipán” Multikulturális Központ