Kiemelt események2017. május 24. szerda, Eszter

5. Lurkó Fesztivál

május 22-28., Csíkszereda;
Az idei fesztivál ízelítőt ad abból, hogy mit nyújtanak az itthoni színházak a gyermekeknek és az ifjúságnak, hol tartanak gyermekszínházaink, műhelyeink.

2017. május 24. - 2018. május 25.

Gyereknap a Lilliput Társulattal

május 28., vasárnap, Nagyvárad; gyerekprogramok
 

Kolozsváron vendégszerepel a Vígszínház

június 1-2., Kolozsvár; színház
A két intézmény közti hagyományos előadáscsere keretében júniusban újra két előadással vendégszerepel Kolozsváron a budapesti Vígszínház.

Szamosújvári Napok

június 4-10., Szamosújvár; fesztivál; gyerekprogramok; koncert
Első ízben kezdődnek a városnapok a magyar közösség által szervezett programokkal Szamosújváron. „A szamosújvári közösség jelzései alapján kezdtük el szervezni az idei év eseményeit. A város magyarsága nyitott a kultúrára és megfogalmazódott az az igény, miszerint a városnapok programjában is teret kell adni a magyar programoknak. Éppen ezért nyitjuk az ide városnapot a Kisközösségek Majálisával.” –nyilatkozta Rotár Izabella, az RMDSZ Szamosújvári Szervezetének elnöke.

Legendák Kertjében

május 15. - június 7., turné (több településen); tánc
Elkészült a Bekecs Néptáncegyüttes új előadása, amely a Legendák Kertjében nevet viseli. A Székelyföldi Legendárium 5 legendáját dolgoztuk fel benne, új megvilágításba helyezve a gyűjteményben olvasottakak. Májusban és júniusban Maros megyében, júliusban Tusnádfürdőn majd ősszel Székelyföld valamennyi nagyobb településén megfordulnak az előadással.

XIII. FREE Camp Nemzetközi Képzőművészeti Alkotóműhely

május 18. - június 8., Csíkszereda; képzőművészet; kiállítás
Tizenharmadik alkalommal szervezzük meg Csíkszeredában a FREE Camp Nemzetközi Képzőművészeti Alkotóműhelyt, 2017. május 9–19. között, a Szakszervezetek Művelődési Házának márványtermében. A tábor ebben az évben is a már korábbi hagyományához híven tematikailag és műfajilag teljes alkotói szabadságot biztosít a részt vevő művészeknek, ugyanakkor az érdeklődők és kíváncsiskodók számára megadja az alkotói munkába való betekintés lehetőségét.

Úrihímzés kiállítás és előadás

május 11. - június 9., Kolozsvár; kiállítás
A sárospataki Lorántffy Zsuzsanna Hímző Műhely úrihímzés kiállítása nyílik meg 2017. május 11-én, csütörtökön, 18 órakor a Györkös Mányi Albert Emlékházban. A kiállítást Csatlósné Komáromi Katalin, a sárospataki A Művelődés Háza és Könyvtára igazgatója méltatja. 

Hermann Nitsch: Celebrating Life - kiállítás

április 29. - június 18., Kolozsvár; kiállítás
A Celebrating Life kiállítás a nemezetközileg elismert bécsi művész, Hermann Nitsch munkáit mutatja be.

Előző 12 Következő