Pedagógus Fórum - Bányai Sándor: Pedagógusok a komfortzónán túl (...és ezúttal én is)

Kolozsvár - Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, 2018. január 23., kedd 18:00
Kategóriák: előadás, konferencia;
Facebook: https://www.facebook.com/events/155194708455916/

A KPlusz projekt keretein belül a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum és a Magyar Ifjúsági Központ közösen a Pedagógus fórumot szervez. Az előadás-sorozat célja a pályakezdő és tapasztalt pedagógusok támogatása, kimozdítása a megszokott iskolai környezetből, interaktív előadások, beszélgetések által. A fórum lehetőséget ad a szakmabeliek közötti tapasztalatcserére és olyan problémák megvitatására, amelyre az iskolában nincs lehetőség.

Az év első meghívottja Bányai Sándor, a Pécsi Tudományegyetem docense, élmény- és kalandpedagógiai tréner „Pedagógusok a komfortzónán túl (...és ezúttal én is)” címmel tart előadást.

Szerinte a nevelés nem csak a tanagyag átadása. A tanulóra kellene fókuszálnunk, a személyiség fejlődésére és a mentális egészségre.  Megpróbál ezúttal kimozdulni a saját komfortzónájából. Nem lesz sem játék, sem taps, sem energetizálás, problémamegoldó feladat, sem kötélpálya. Lesz helyette valódi, akadémiai előadás az élménypedagógia elméleti alapjairól, a nevelés rendszerében betöltött helyéről és szerepéről, a pedagógus komfortzónájáról, a pánikzóna hatásmechanizmusáról, a kihívás szerepéről, a facilitátori megközelítésről és a felhasználás lehetőségeiről.

Az előadásnak a  Sapientia Magyar Tudományegyetem ad otthont, január 23-án, 18 órától.

A rendezvényen való részvétel díjmentes, regisztrálni az alábbi űrlapon lehet: 

https://goo.gl/forms/KuGBRt85FwiXzjWG2