Kolozsvári PRIDE

Kolozsvár 2018. június 20-23.
Kategóriák:
Weboldal: https://http://clujpride.ro/

Az eseménysorozat fő célja, hogy láthatóvá tegye a kolozsvári, erdélyi LMBTQ-közösséget, hogy ösztönözze az LMBTQ-személyek közösségi részvételét, és hogy elősegítse a párbeszédet minden olyan témában, amely az érintettek életét, családját befolyásolja.

PROGRAM: 

Szerda (június. 20.)
19.00 A fesztivál hivatalos megnyitója. Helyszín: Urania Palota

20.00 Nico és Dani (Krámpack) című film vetítése. Rendező: Cesc Gay. Helyszín: Urania Palota. 

22.00 Party-n Flying – a belépés ingyenes. Helyín: Flying Circus.

A toleráns Kolozsvárért – interaktív kiállítás. Helyszín: Deák Ferenc utca, Memorandisták emlékműve. 

Csütörtök (június 21.)
16.00 Bannerkészítési műhely. Helyszín: Tranzit Ház, Stúdió terem.

17.00 Condom Land – Mit tudsz a biztonságos szexről, hogyan csökkentsd a kockázatokat? – QICS – Queer International Cluj Students. Helyszín: Tranzit Ház, Stúdió terem.

18.00 Civil szervezetek vására – az eseményen olyan helyi szervezetek, kezdeményezések mutatkoznak be, amelyek az LGBTQ+ közösséget képviselik, illetve támogatják. Helyszín: Tranzit Ház, Stúdió terem.

19.00 Hogyan álljunk a negatív üzeneteket? – csoportos pszichoterápia – Les Sisterhood Kolozsvár. A helyszín csak azok számára lesz nyilvános, akik feliratkoznak a műhelymunkára. 

19.00 LGBTQ&A – nyitott beszélgetés – COMMA. Helyszín: Tranzit Ház, Stúdió terem. 

22.00 Queer Video Spots & Party – a belépés ingyenes. Helyszín: Delirio Klub.

A toleráns Kolozsvárért – interaktív kiállítás. Helyszín: Deák Ferenc utca, Memorandisták emlékműve. 

Péntek (június 22.)
16.00 Bannerkészítési műhely. Helyszín: Tranzit Ház, Stúdió terem. 

17.00 Élő könyvtár – az eseményen az LGBTQ-közösség tagjait lehet „fellapozni”. Helyszín: Deák Ferenc utca, Memorandisták emlékműve. 

17.00 PRIDE pró és kontra – a vitát a MozaiQ szervezi az ARDOR Transilvania támogatásával. Helyszín: Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar (Bányász/Minerilor utca 85.). 

17.00  Az LGBTQ+ közösség képviselet a közbeszédben – a Go Free Egyesület workshopja. Helyszín: Tranzit Ház, Stúdió terem. 

18.00 Civil szervezetek vására – az eseményen olyan helyi szervezetek, kezdeményezések mutatkoznak be, amelyek az LGBTQ+ közösséget képviselik, illetve támogatják. Helyszín: Tranzit Ház, Stúdió terem.

18.00 LGBT-szerelem – a szerelem nem ismer határokat – Ruth Borgfjord kiállítása. Helyszín: Tranzit Ház, Nagyterem.

19.00 A közösség hangjai – Itt vagyok, és mondanivalóm van! – az LGBTQ-közösség mesélnek az életükről, tapasztalataikról. Az esemény az idei Cluj Pride kiemelt rendezvénye, az Itt vagyunk kampány része. A kampányt a Pride Románia bonyolítja le. Helyszín: Tranzit Ház, Nagyterem. 

20.00 Rainbow Families – az álmaid valóra válhatnak – Les Sisterhood Kolozsvár. Helyszín: Tranzit Ház, Stúdió terem.

21.00 3 millió – a Create.Act.Enjoy színházi előadása, a Pride Románia felajánlása. Helyszín: Uránia Palota. 

Szombat (június 23.) - CLUJ PRIDE 2018 felvonulás

17.00 – Gyülekező a Horia Demian sportcsarnok előtt

17.30 – Beszédet mondanak a szervezők és a meghívottak

18.00 – Az egyenlő jogokért, a tiszteletért, a biztonságért, a másokkal szembeni toleranciáért vonuló tömeg elindul a sportcsarnoktól. Útirány: Függetlenség/Independenței sétány, Napoca-híd, Türr István/1 Decembrie 1918 sugárút, Giuseppe Garibaldi utca, Függetlenség/Independenței sétány, Horia Demian sportcsarnok előtti tér. 

19.00 – Piano Bar koncert: AMINDA, zongorán kíséri Roje. Helyszín: a Horia Demian sportcsarnok előtti tér. Aminda Nomade ismert művész, a helyi LGBTQ-közösség támogatója.

23.00 KIKI Circuit Party – KIKI & PROUD – a fesztivál mellékrendezvényéta Delirio csapata szervezi. 

Szombat (június 23.)
14.00 Queer lunch – piknik a szabad ég alatt. A helyszínt azokkal közlik, akik feliratkoznak az eseményre. 

A fesztivál egész ideje alatt látogatható:
Paul Mureșan DRAG című kiállítása: A 23 munkából álló kiállítás egy meleg pár életét, annak dinamikáját mutatja be. A megnyitóra vasárnap, június 17-én kerül sor.

A DRAG azokat a kapcsolatokat mutatja be, amelyeket a magány, a veszekedések kovácsolnak össze, az attól való félelem, hogy egy hülyével osztod meg az életed. Azokat a kapcsolatokat, amelyek a homofóbia sivár talaján teremnek. Azokat a kapcsolatokat, amelyek mások számára kész csődnek látszanak. Azokat a kapcsolatokat, amelyek rápirítanak a filmekben látott romantikára. És mégis miért nem szaladunk el egymás elől? Mert van bátorságunk a mélységekbe merülni, együtt.

A kiállítást a MozaiQ hozta el Kolozsvárra.