Főzőverseny - Borszék Bogrács Feszt

Borszék 2018. július 15., vasárnap 10:00
Rendezvénysorozat: Borszék Bogrács Feszt
Kategóriák: szabadidős;
Jegyek: Jegyek

Az idén első ízben megszervezett, háromnapos Borszék Bogrács Feszt főzőversenye iránt érdeklődőknek a legfontosabb információk:

- a verseny 2018. július 15-én, vasárnap reggel 10 órakor kezdődik és délután 3 óráig tart,
- a nevezésekhez szükséges kitölteni az esemény Facebook oldalán közzétett űrlapot, ugyanitt a verseny kétnyelvű szabályzata is megtalálható
- nevezési díj: 150 lej
- nevezési határidő: 2018.07.10., 23:59.

Nyeremények:

- I. díj - 3500 lej,
- II. díj - 2500 lej,
- III. díj - 1500 lej,
- IV. díj egy - Fuchs ajándékcsomag.

A versenyző csapatoknak egyetlen, szabadon választott bográcsos ételt kell főzniük - legkevesebb 20 porciónyit.

Amint az a Ceaun Borsec Festival Facebook oldalán létrehozott eseménynél részletesen kiderül, zsűrizésnél többek között számítani fog a recept eredetisége, a szakmai hozzáértés, a tálalás esztétikája, a megadott tematika betartása, és természetesen az ízvilág. A nemzetközi gasztronómiai versenyek szabályzatának megfelelően a sorrendet az egyes zsűritagok által adott pontszámok átlaga határozza meg.

A zsűriben Pădurean Sanyi meghívottai között van a tatár étkekről híres Liviu Lambrino, aki a MasterChef aranykorának egyik versenyzőjeként vált híressé, de Jánossy Alíz gyergyószentmiklósi újságíró, gasztroblogger is.

Ha bárkinek bármilyen kérdése merülne fel a főzőverseny-, vagy a fesztivál kapcsán, azt bárki könnyedén felteheti a Facebook- oldalon https://www.facebook.com/CeaunBorsecFestival/, vagy a ceaunborsecfestival@gmail.com címen.