Transindex 20 kerekasztalok: Nőként a közéletben

Kolozsvár - Planetárium , 2019. november 28., csütörtök 17:00
Rendezvénysorozat: Transindex 20
Kategóriák: beszélgetés;
Facebook: https://www.facebook.com/events/2163368390633331/

Meghívottaink: Csép Éva Andrea, Csoma Botond parlamenti képviselők, Geambașu Réka szociológus és Veres Nagy Tímea kulturális menedzser. A beszélgetést Kertész Melinda moderálja.

A nők közéleti-politikai szerepvállalása egyre nagyobb hangsúlyt kap nemzetközi szinten. Legutóbb az Európai Bizottság tagjainak kinevezése során erősödött fel az erről szóló diskurzus. Az elmúlt években az erdélyi magyar nyilvánosságban is egyre több meghatározó pozícióban jelent meg női szereplő. Azonban ahhoz képest, hogy a nők a lakosság felét teszik ki, még mindig alulreprezentáltak a közéletben, vezető pozíciókban, legyen szó politikáról, a gazdasági szektorról vagy egyéb területekről.

Hogyan alakult az elmúlt évtizedekben a női szerepvállalás tendenciája? Miért fontos az, hogy nők is ott legyenek, ahol a fontos döntések születnek? Szükség van még hátrányt csökkentő intézkedésekre? Ezek azok a kérdések, amelyeket megpróbálunk megválaszolni a Transindex húsz éves születésnapja alkalmából megszervezett kerekasztal-beszélgetésen. A rendezvény egy beszélgetéssorozat része, amelyben szakértőkkel járjuk körül azokat a fontos kérdéseket, amelyekkel erdélyi magyarként szembesülünk.

A beszélgetéseket élőben is lehet majd követni a Transindex Facebook-oldalán.