Háromszéktől Hollywoodig - kiállítás

Kovászna március 6-26.
Kategóriák: kiállítás;

Háromszéktől Hollywoodig című kiállítás célja bemutatni mindazt, amit a kézdivásárhelyi születésű Dienes Andor (1913-1985) fotóművész, világhírű sztárfotós megvalósított. A kiállítás megnyitójára és vetítettképes életútismertetőre március 6-án, pénteken 17 órától  kerül sor a kovásznai Kádár László Képtárban

A Háromszéken kevéssé ismert művész André de Dienes néven vált híres hollywoodi sztárfotóssá, akit Marilyn Monroe felfedezőjeként és jegyeseként, a díváról készült legjobb fényképek szerzőjeként, illetve az amerikai sztárfotózás megújítójaként tartanak számon. Ugyanakkor szakmai teljesítményére is büszke lehet a szülőföldje: kreatív és poétikusan művészi aktfotózása, korát messze megelőzően szürrealista, innovatívan montázsolt képei legalább olyan fontosak, mint a Marilynről készült sorozatai.

A megnyitón Kincses Károly fotómuzeológus előadását Imreh István, a Kovászna Megyei Művelődési Központ vezetője mutatja be.

A kiállítás március 29-ig látogatható, keddtől péntekig 11-16 óra, szombatonként 10-14 óra között. Csoportos látogatás esetén a 0770-420-087 számon lehet bejelentkezni, ugyanakkor igénylés/előzetes egyeztetés alapján a vetítettképes előadást is megismétlik - ezzel a 0757-34-63-84-es telefonszámon vagy a presskmmk@gmail.com címen lehet érdeklődni.